Al 1980 Manuel Mayench crea el “Club de clientes Maytor”, estudi fotogràfic imprescindible a l’historia fotogràfica del Prat.

Més tard, al 1983, l’AFP presenta el seu projecte a l’Ajuntament del Prat de Llobregat. També es presenta l’Acta Fundacional i els Estatuts a la Generalitat. Poc després, al desembre del mateix any, i després de celebrar la seva primera Junta Provisional, l’Ajuntament cedeix el local del 3er pis del Casal de Cultura (antiga seu de l’Escola de Pintura).

La preparació del local queda gairebé enllestida al 1984, i al gener es comencen a desenvolupar les primeres activitats a nivell local amb l’exposició Bombers 80, a la sala Josep Bages. Al febrer es participa a Expocultura, a la Fira de Montjuïc. Un mes després finalitza la instal·lació de tot l’equipament del local; amb sala de reunions, laboratori, i secretaria. Abans de l’abril ja es celebrà la primera assemblea informativa a la sala de teatre del Casal de Cultura. Finalment, el dia 6 d’abril, l’AFP queda oficialment inaugurada per l’alcalde Lluís Tejedor i, poc després, inscrita al Registre d’Associacions de la Generalitat.

A partir d’aquest moment l’activitat de l’AFP comença a agafar ritme: s’ofereixen cursos d’iniciació a la fotografia, es realitzen exposicions, audiovisuals, i participem al I Concurs Nacional de Fotografia B/N, finalitzant l’any amb la celebració de la I Assemblea General de Socis.

Després d’ingressar a la Federació Catalana de Fotografia, al 1986, l’AFP pateix problemes interns que la fan trontollar, el que va donar com a resultat la formació d’una Junta Directiva, que va apostar per la continuïtat de l’agrupació.
Dos anys més tard, amb una renovada Junta Directiva i organitzats en grups de treball – disposant d’un pressupost de més d’un milió de pessetes – i gràcies al suport del regidor de Cultura, el Sr. Pérez Moya – s’adquireix un modern i complet equip d’audiovisuals.

Al 1991 es nombra Soci Honorífic al regidor de Cultura José Pérez Moya, que va ser el soci número 100. Poc després Pilar Aguilar i Sílvia Andreu van ser les primeres dones en formar part de la Junta Directiva.

Al 1994, l’AFP es trasllada a un nou local al Centre Cívic Jardins de la Pau, on comença una nova etapa durant la qual l’AFP manté una interessant i diversa proposta d’activitats sempre relacionades amb la fotografia: tallers als col·legis, signatura de convenis de col·laboració amb diverses entitats, com la Regidoria de la Dona, un carnet de soci per als joves, nou equipament fotogràfic, etc… L’any 2003 el número de socis ja supera els 200.

L’any  2005, l’agrupació estrena noves instal·lacions: oficina, laboratori, nou equipament audiovisual, nou logo – amb  el que es va participar al concurs Pratimag – i alhora s’inaugura una renovada pàgina web.

Des d’aleshores l’AFP continua oferint una agenda d’activitats participatives, interessants i enriquidores, apropant a la fotografia tot aquell que tingui inquietud per ella.

 

  • AFP Social

  • Amb el suport de:

    • Centre Cívic Jardins de la Pau
    • Federació Catalana de Fotografia
    • Ajuntament del Prat