L’entitat Amics d’El Prat ha volgut cloure les celebracions del seu 65è aniversari amb el lliurament dels Premis de Reconeixement, un guardons que van ser creats amb motiu de les noces d’or de l’associació i que volen ser un homenatge a la trajectòria personal i professional d’entitats o ciutadania. El resultat es va fer públic el 28 de maig, coincidint amb la data de creació d’Amics d’El Prat, però a causa de les restriccions per la pandèmia no es van poder lliurar en persona, com sí que s’ha fet, finalment, el 30 de novembre a l’auditori del Cèntric Espai Cultural en un acte conduït pels actors pratencs Àngela Jové i Arnau Puig.

Cadascuna de les deu categories portava el nom d’una personalitat arrelada a la història de la ciutat en diferents àmbits.

El premi Jaume Codina a activitats relacionades amb la història i el patrimoni va ser per al grup de Facebook Postals i Fotos Antigues de Gent del Prat de Llobregat, que compila part de la història del Prat i de la seva gent a través de fotografies difoses públicament a través de la xarxa. El Premi Pau Vallhonrat de les activitats literàries, poètiques i artístiques el va obtenir Anna García Moreno, educadora i dinamitzadora cultural, que va crear l’Associació Lúdica Els Bitxos. 

El premi Ramona Via en reconeixement a activitats assistencials va ser per a l’entitat Equinoteràpia Delta del Llobregat, que treballa les diversitats físiques i cognitives a través de teràpies assistides amb cavalls, de la mà de Manel Cruz. El premi Joan Farrés a la indústria i el comerç el va obtenir el Cafè de la Rambla, l’emblemàtic establiment de restauració, fundat l’any 1932. El premi Joan Porcet reconeixia la tasca, a títol pòstum, de Xavi Ruiz, per la seva feina promovent la cultura popular. Xavi Ruiz va ser fundador de la Colla de Diables i impulsor de la Federació El Nus.

El Premi Moisès Llopart a l’activitat esportiva l’obtenia Pere Pràxedes, jugador i entrenador de bàsquet amb importants equips, que va arribar a ser internacional.  

El premi Joan Estalella a l’activitat musical reconeix la importància del Festival Esperanzah, un referent del compromís cívic i la cohesió social a través de la música i l’economia solidària. El premi Jaume Monés a la tasca en el món de la comunicació va ser per a Josep Margalef, periodista esportiu que va començar fent les cròniques de l’AE Prat i ha treballat a importants mitjans de comunicació. El premi Rosa Ribas Parellada a l’activitat docent el va obtenir l’IES Baldiri Guilera, que ha arribat als 50 anys. L’institut ha format a nombroses generacions de pratencs, i va ser el primer centre de secundària al Prat.

La llista de guardonats acaba amb l’Agrupació Fotogràfica Prat, que obté el premi Gerard Giménez per la seva divulgació del món de la fotografia. Va recollir el premi en Luis García actual President de l’entitat i un dels seus fundadors. Va estar acompanyat d’un grup de socis i sòcies que esperaven el premi amb molta il·lusió . En Luis García va fer un breu parlament on va agrair a la Junta dels Amics d’El Prat el reconeixement. A continuació va recordar a en Manel Mayench que va ser el que va fundar el Club de Clients Maytor cap a l’any 1980, que donaria pas a la fundació de l’AFP l’any 1984. Va comentar com la primera seu va ser a les golfes del Casal de Cultura, la torre Balcells. Un cop construït el Centre Cívic Jardins de la Pau va ser el moment de traslladar-se. Aquí continua la seva tasca per fer arribar la fotografia a tots els pratencs.

  • AFP Social

  • Amb el suport de:

    • Centre Cívic Jardins de la Pau
    • Federació Catalana de Fotografia
    • Ajuntament del Prat