Des del passat dia 5 de maig fins al 18 de juny de 2023, està tenint lloc l’exposició “La festa al carrer”, del president de l’AFP, Luis García. La podeu veure en l’espai d’exposicions de la planta baixa del Centre Cívic Jardins de la Pau, “El Jardinet”

En aquesta desena edició del cicle L’autor i la seva obra, el fotògraf Luis García, ens mostra com s’han anat vivint les festivitats als carrers de la nostra ciutat, en el transcurs dels anys

En Luis García ens diu:

Una festa és un esdeveniment de caràcter social organitzat de forma pública o per un grup més reduït de persones amb l’objectiu de passar-s’ho bé plegades. La festa és un aspecte significatiu de tota tradició i tota cultura.

La festa és un fet social que pot considerar-se una veritable síntesi o posada en escena dels valors, creences, representacions i condicions d’una societat, regional o nacional. La festa és una manifestació sociocultural complexa que inclou rituals i diversió i, al temps, implica funcions en relació amb la col·lectivitat que les celebra i protagonitza. Representa “un paper central en els processos de construcció societària i en la representació de les identificacions col·lectives que tot grup humà necessita per passar de simple agregat de individus a ser i conformar-se realment com a tal societat “.

Com a expressió d’una societat, les festes evolucionen amb l’espai i el temps, no són iguals arreu, ni ho són a un mateix lloc al llarg del temps.

En aquesta petita mostra de les meves fotografies podrem veure esdeveniments a la nova plaça de Catalanya (1980);  el pas de la marató dels Jocs Paralímpics (1992) ; la festa de Sant Isidre (1993);  el Carnaval (1990-1994);  la Festa de la Ciutat Gegantera (2004) i  la Festa Major (2008).

Gaudiu sempre de les FESTES!

Imatges de la inauguració:

  • AFP Social

  • Amb el suport de:

    • Centre Cívic Jardins de la Pau
    • Federació Catalana de Fotografia
    • Ajuntament del Prat