El dissabte 25 de maig de 2024 va tenir lloc la 39a FESTA DE LA FOTOGRAFIA. Per segona vegada al llarg dels nostres 40 anys d’entitat, l’Agrupació Fotogràfica Prat organitzava aquesta festa tan important a nivell fotogràfic de tota Catalunya. La primera vegada va ser l’any 2015. Per un dia el Centre Cívic Jardins de la Pau era tot per nosaltres. La seu de l’AFP  porta 30 anys al CCJP , des de la seva inauguració.

Puntuals a la cita, a 3/4 de 8 del matí ja van començar a arribar els primers participants.Vam arribar a ser 108 fotògrafs. Un cop   pres l’esmorzar, la regidora de Cultura Anna Martín ens va dirigir unes paraules de benvinguda . Més tard ens vam fer una foto de grup. Es van formar les tres rutes previstes i els participants es van dirigir en autocar als punts marcats al mapa del Delta del Llobregat. Aquests punts eren: la Pineda de Can Camins, els Espais Naturals del Riu i la Masia de Cal Jaume del Bitxot. Per sort el temps meteorològic va ser bo i els mosquits van fer vaga, bé alguns no,…

A 3/4 de 3 ja estaven un altre cop al CCJP per dinar i descansar de la caminada. Va agafar el torn de paraula en Jordi Argila, president de la FCF, que ens va animar a continuar fent allò que ens agrada, fer fotografies!. El nostre president Luis García, també va parlar i va agrair la confiança depositada per part de la FCF a l’hora d’encarregar-nos la festa. Es va fer un sorteig de llibres que ens expliquen la formació de la Ciutat, El Prat de Llobregat. A continuació van començar tots els sets i tallers previstos.

També es va fer públic l’agraïment a totes les entitats culturals del nostre poble que van participar desinteressadament. Aquestes són: El grup de ball de l’Espai La Caixa, el grup Associació Orgull Pota Blava, entitat LGTBIQA+, els models de gent gran José, de 88 anys i la seva dona Patro de 86, les models d’Optica Fija,  els Gegants del Prat, els Gegants Delta Prat, els Gegants de la Mare de Déu del Carme, els Picacrestes, el Pollo, el Prat Crea, el Prat Gran Comerç i el grup musical Pain Killers.

No podem oblidar al bon grup de socis i sòcies de l’AFP que van treballar de valent en tota l’organització. Voldria destacar a Paco Valverde i el seu taller MACRO EXTREM. També a Leo Mbele i el seu taller GOTES D’AIGUA  A GRAN VELOCITAT.  El nostre agraïment a Andrés Valverde, pare i fill, per fer-nos descobrir la Pineda de Can Camins. A la Masia de Cal Jaume del Bitxot vam veure l’exposició fotogràfica que en Fernando Vecino, va penjar per les parets i els arbres.

Per acabar, donem les gràcies a la Direcció del Centre Cívic Jardins de la Pau per oferir-nos tota la instal·lació i a l’Ajuntament del Prat que sempre ens recolza.

GAUDIM DE LA FOTOGRAFIA!

FELIÇ 40è ANIVERSARI!

Luis Garcia

President de l’AFP

  • AFP Social

  • Amb el suport de:

    • Centre Cívic Jardins de la Pau
    • Federació Catalana de Fotografia
    • Ajuntament del Prat