Del 10 de maig al 16 de juny de 2024

Inauguració 10 de maig de 2024 a les 19 hores. Sala Exposicions CC Jardins de la Pau

Exposició fotogràfica de l’artista Toni Barbany i Bosch, a qui la Federació Catalana de Fotografia ha otorgat el Premi Catalunya 2021. 

El Premi Catalunya és el màxim guardó que premia el conjunt del treball i la qualitat, que un fotògraf-a poden tenir per part de la FCF en un any determinat. Poden optar a aquest, els deu autors més puntuats per la seva activitat fotogràfica: exposicions, formació i concursos amb reconeixement de la FCF, en un any concret. Tradicionalment, el guanyador, és el fotògraf de l’àmbit català que la FCF presenta a la nominació per millor fotògraf espanyol de l’any.

Les mans d’una dona vella

Les d’aquella dona que un dia va quedar sola amb els seus records, creences religioses i el seu cos ja castigat pel pas del temps i que, en els seus moments de solitud, recorda els éssers estimats. Mans velles, aspres, arrugades i deformades que reflecteixen el pas del temps. Els dibuixos de les taques, les cicatrius i la desviació dels seus ossos, són poesia. Al llarg de la vida, aquestes mans que han sabut donar tendresa i carícies sinceres, mostren ara cansament i tremolors, però continuen essent mans càlides i plenes d’amor que valen més que l’or.
 

Toni Barbany Bosch

Nascut el 1948 al Molí de Can Camp a Riells del Fai. Des de jovenet va iniciar-se en el coneixement de la fotografia, que aviat es convertiria en una gran passió. No trigaria a adaptar-se al gran canvi que es va produir en l’univers fotogràfic amb el pas de l’analògic al digital. L’any 2014, ja soci d’AFOTMIR, es va abocar de valent a l’art fotogràfic, participant intensament en concursos i també a les darreres sis lligues de la FCF i CEF 2018-2023, on ha obtingut resultats remarcables, durant 3 anys va participar al Premi Catalunya que va guanyar en 2021. Tot això, i la quantitat de premis aconseguits, ha contribuït a posicionar-lo en un notable nivell artístic.

Ha fet exposicions individuals en repetides ocasions a: AFOTMIR Montcada, Biblioteca Elisenda de Montcada, Club Deportivo Eibar, Casal de Riells del Fai, Biblioteca de Santa Eulàlia de Ronçana, Fotomaig de Sitges,  VISA OFF de Perpinyà, Ajuntament de Granada, Hospital Valle del Nalón a Astúries i FINE ART d’Igualada.

Distincions dins la FCF: MFCF Platí, MCEF, PREMI CATALUNYA 2021

Premis dins la FCF: 5 Pin Blau FIAP, 64 medalles d’Or, 37 medalles d’Argent, 31 medalles de Bronze, 4 premis a la millor col·lecció, més de 250 mencions d’Honor i Diplomes, Premi Catalunya 2021 i Finalista al Premi Nacional al Millor Fofògraf 2023.

Exposició organitzada dins dels actes de celebració del 40è aniversari de l’Agrupació Fotogràfica Prat.

  • AFP Social

  • Amb el suport de:

    • Centre Cívic Jardins de la Pau
    • Federació Catalana de Fotografia
    • Ajuntament del Prat